Politika

Aktuelne izborne aktivnosti GIK-a

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon 7. redovne sjednice održane danas, 28. jula, Gradska izborna komisija (GIK) Zenica obavještava javnost i sve učesnike u izbornom procesu o aktuelnim izbornim aktivnostima.

Mijenja se termin dodjele mjesta u biračkim odborima – 3.08. u sali Gradskog vijeća

Nakon konsultacija sa Sekretarijatom CIK BiH, GIK je odlučila da će se javna dodjela mjesta političkim subjektima u biračkim odborima na Lokalnim izborima 2016 održati dana 3.08. (srijeda) u sali Gradskog vijeća, sa početkom u 12,00 sati.
Dodjela mjesta će se vršiti po redosljedu žrijebanja političkih subjekata koje je obavila CIK BiH.

Povećan broj redovnih biračkih mjesta

Zbog povećanog broja birača na nekim biračkim mjestima (BM), a shodno Uputstvu CIK-a o vrstama, načinu i rokovima za određivanje BM (da na redovnim BM ne može u pravilu biti više od 800, a nikako više od 1000 birača), utvrđena su dva (2) nova BM (Nemila 3 i Staro Radakovo 6), tako da je ukupan broj redovnih BM na području Grada 138.
S obzirom da su 2 BM već podijeljena (Šerići A i B i Orahovica A i B), to će biti ukupno 140 BO u kojima će se dodjeljivati mjesta političkim subjektima za predlaganje članova i njihovih zamjenika.

Obuka trenera biračkih odbora (BO) u Zenici 4.08.2016. u hotelu “Zenica”

Obuka trenera BO u organizaciji CIK BiH, a u okviru projekta predizborne pomoći Vijeća Evrope za Lokalne izbore 2016, zakazana za 4.08. u  Zenici, održaće se u hotelu “Zenica” sa početkom u 9,00 sati.
Obuka je organizirana za 49 trenera od kojih je 8 (osam) iz Zenice, dok su ostali  iz 14 općina sa područja Federacije BiH.
Certificiranje trenera koji budu pohađali obuku će se obaviti dana 15.08. u Zenici, u velikoj sali Gradskog vijeća, u vremenu od 10,30 sati do 14,30 sati.
Treneri koji budu certificirani provodiće obuku predsjednika biračkih odbora na području Grada Zenica u periodu od 12.09. do 19.09. u sali Gradskog vijeća u terminima od 9,00 – 17,00 sati.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno