Info

Akcije bezbjednosti u saobraćaju

Vlada FBiH
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Akcije bezbjednosti u saobraćaju – Vlada Federacije BiH (FBiH) je prihvatila Plan i program Javnog preduzeća (JP) “Ceste FBiH” za obavljanje poslova službe “Pomoć – informacije” (SPI) na javnim cestama u FBiH za 2016. godinu, saopštila je Vlada. Ministarstvu prometa i komunikacija i Cestama FBiH Vlada je naložila da i dalje prate obavljanje poslova SPI i o tome je redovno izvještavaju.

Jedna od akcija Bh. auto-moto klub (BIHAMK), planirana za mart i april 2016. godine, jeste “Sigurnosni pojas spašava život”. Cilj je povećanje za 50 posto broja učesnika u saobraćaju koji koriste sigurnosni pojas i dječiju autosjedalicu. Procijenjeno je da će s porukama ove kampanje biti upoznato više od 100.000 osoba.

Akcija “Uspori – izaberi život” planirana je za maj i juni 2016. godine, a biće realizovana kroz distribuciju vodiča za sigurnu vožnju, emitovanje radio džinglova, prikazivanje spotova u elektronskim medijima i oglasa u printanim medijima.

Očekuje se da kampanjom bude obuhvaćeno više od 500.000 osoba. Za juni i juli 2016. godine planirana je akcija “Putujte sugurno”, čiji je cilj preventivna kontrola ispravnosti oko 1.200 putničkih motornih vozila.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno