Politika

Akcija mladih Naše stranke u Zenici – „Zagrijmo ljudska srca“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Akcija mladih Naše stranke u Zenici – „Zagrijmo ljudska srca“ – Forum mladih Naše stranke u Zenici pokreće akciju „Zagrijmo ljudska srca“. Cilj akcije je prikupljanje, a zatim darivanje tople odjeće i napitaka građanima, koji se u Zenici suočavaju sa niskim temperaturama i kolapsom sistema grijanja.

Akcija je počela skupljanjem odjeće, a podjela prikupljene odjeće uz tople napitke počet će sutra, u subotu (14. 01.) u 12 sati, na lokaciji ispred Robne kuće „Bosanka“.

 „Svi znamo da postoje ljudi, koji nemaju adekvatnu odjeću za ove temperature. Očekuju nas nove padavine. Teška vremena poput ovog donose sa sobom i snažne ljudske emocije, prije svega solidarnost, što smo htjeli pokazati i ovom akcijom“, kazala je Naida Omerdić.

Ona je dodala da je ova akcija simboličkog karaktera kako bi se skrenula pažnja na uistinu teške uslove u kojima Zeničanke i Zeničani žive posljednjih dana.

„Također, Forum mladih NS-a će organizovati i mobilni tim, koji će obići sva mjesta u gradu gdje se skupljaju prosjaci i podijeliti im odjeću i namirnice. Prije dvije godine, čovjek je zaspao na temperaturi od -18 kod Kamenog spavača. Ujutru je nađen mrtav. Ovaj grad ne smije to dopuštati. Pozivamo gradsku upravu da odredi jednu prostoriju od silnih koje ima u svom vlasništvu, da ih utopli i pozove sve koji nemaju gdje drugo da tu prenoće“, kazala je Omerdić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno