Ljudi

Ahmet Begić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ahmet Begić- Pod zajedničkim nazivom “Mlade nade Zenice” donosimo vam intervjue sa mladim i perspektivnim osobama iz našeg grada, koji su zahvaljujući svom trudu i radu napravili zapažen rezultat, ne samo na lokalnom nivou.

Ahmet Begić je rođen 14. januara 1999. godine. Zajedno sa Imranom Porčom (link: https://www.zenicablog.com/mlade-nade-zenice-imran-porca/ ) vodio je juniore OKK Čelik do trećeg mjesta u Ligi Mladih BiH. Uz njih, jedan od najperspektivnijih igrača OKK Čelik je i Anes Podojak s kojim će uskoro biti objavljen intervju.

Zašto si odlučio da se baviš košarkom?

Ahmet Begić: Košarkom sam se počeo baviti prije šest godina. Jednostavno sam zavolio ovaj sport na prvu i takmičarski duh koji je prisutan u njemu.

Da li si zadovoljan i da li si ispunio svoja dosadašnja očekivanja?

Ahmet Begić: Zadovoljan sam dosadašnjim rezultatima. Sav trud koji sam uložio mi se višestruko vratio i nadam se da će se moj trud u nastavku karijere isplatiti.

Ko su tvoji košarkaški, a ko životni uzori i šta ti daje motivaciju da treniraš svakodnevno?

Ahmet Begić: Košarkaški uzor mi je LeBron James. Njegov način igre i rada mi se stvarno mnogo dopao i pokušavam da što više usvajam njegov način igre. Uzori u životu su mi moji roditelji bez kojih ništa ovo ne bi bilo moguće. Također uzore mi predstavljaju moje sestre i moj brat kojeg sam nažalost izgubio prije tri godine. Upravo mi to daje i motivaciju da svakog dana radim i budem bolji i da jednog dana ispunim svoje snove.

– U prošloj sezoni ekipa OKK Čelik je ostvarila odličan rezultat u Ligi Mladih BiH. Koju utakmicu pamtiš i koja je za tebe bila najbolja utakmica prošle sezone?

Ahmet Begić: Najdraža utakmica mi je bila protiv ekipe Zvornika na prepunom Bilmišću. Ta utakmica je odlučivala o učesniku final foura Lige Mladih BiH, a u posljednje dvije minute sam pogodio dvije trojke i prelomio susret. Utakmicu sam završio sa 24 poena, ali najbitnije mi je bilo to što smo slavili i plasirali se na završnicu državne lige.

– Nastupaš i za seniorsku ekipu OKK Čelik. Da li je velika razlika između seniorske i juniorske košarke?

Ahmet Begić: Da, velika je razlika. Seniori su mnogo jači fizički, ali i igraju pametniju košarku. Potrebno je mnogo više igrati glavom nego u omladinskoj košarci, a i mnogi igrači imaju veliko iskustvo igranja što je velika prednost za njih. Ipak, mi mladi igrači željom i voljom moramo nadoknaditi manjak iskustva i boriti se svaki minut koji provedemo u igri.

– Šta očekuješ od budućnosti?

Ahmet Begić: Očekujem da zaigram u nekom velikom klubu i da se sav moj uloženi trud jednog dana isplati. Želja mog rahmetli brata je bila da nastupam za jedan veliki evropski klub i nadam se da ću ispuniti njegovu želju. Radom se sve može postići, a nadam se da ću ja to dokazati.

AUTOR: Haris Dž.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno